Fredholms Deli Kristianstad - Mysigt, välsmakande och plånboksmisär

I skolan nu så håller vi på att avsluta första terminens kurser och bara det sista arbetet är kvar. Detta arbetet går ut på att göra en måltidsobservation på en matplats i grupp. Vår grupp valde att göra våran observation på Fredholms Deli som är ganska nyöppnat i stan.
Denna restaurang ligger benägen ner för en liten trappa och in kommer man i vad som kan liknas en söt liten källare som är mycket hemtrevligt inredd.
Deras nisch är Svensk/Dansk/skånsk touch på maten och allt är ekologiskt. De serverar dagens lunch, smörrebröd, sallader samt lösviktsmat som man kan köpa med sig och äta hemma.

Atmosfären är mycket hemtrevlig och det är ljus tända lite överallt, samt lite böcker, skålar med frukt, blommor osv runt om för att skapa en hemtrevlig karaktär.

Dagens lunch när vi var där var Pannbiff, lök, sås, potatismos och lingonsylt, + att man får dagens soppa(fisksoppa), hembakat bröd, smör, sallad och kaffe med kaka/godis - 85krDeras fisksoppa var helt ok, kraftigt undersaltad för min smak så blev inte speciellt mycket soppa för min del + att det var massa härliga fettansamlingar som flöt upp till ytan som vi gastronomer konstaterade att soppan ej var "homogen"
Brödet var härligt färskt där kanterna hade blivit flingsaltade vilket bidrog till ytterliggare en trevlig dimension i brödet + för detta.
Salladen var ganska tråkig, Isberg, gurka och vitkål ihopslängt lite fulskuret, men för mycket kan man inte förvänta sig, den var förhoppningsvis ekologisk, till detta serverades en ganska angenäm trevlig vitlökssås.Pannbiffarna var mycket goda, härligt perfekt grillyta och en saftigt innantill där de inte försaltat fullt ut, alltså de var ej kompakta och tråkiga. Utan saftiga och luftiga. Mycket bra!
Moset konstaterade vi att det var lite för "löst" men ska man värmehålla mos blir det nog lite svårt att hålla sig till vad det egentligen ska vara för då den oftast blir ganska kompakt och klistrig, men den var helt klart godkänd.
Den Karamelliserade löken var det lite snålt om och hade gärna blivit serverad ett mindre berg av detta men den var mycket god och mustig + lite söt.
Skysåsen var härligt mustig där köttsmaken framträdde mycket bra.
Lingonsyltet, ganska standard från burk misstänker jag, kanske ekologiskt köpt?Betyg:
Med en väldigt mysig atmosfär där minsta lilla högljudda människa eller en hastig rörelse fångar till sig arga blickar av medelålders kvinnor som sakta men strategiskt äter sina sallader gillar jag detta stället helt klart.
Maten smakade mycket bra, men priset är lite högt, inte bara lunchen utan deras smörrebröd får plånboken att gömma sig under sängen. 70-90kr för något som inte ens skymmer din handflata.
Overall: 3½-4/5 i betyg från min sida, kan rekommendera för en mysig lunch med mycket vällagad mat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0