Dagens måltid: Kyckling i krämig sås med dijonsenap, vitlök och ost
Denna rätt är en återkommande favorit då första gången blev bjuden på den när jag var på besök hos min mors syster i Karlstad när jag skulle samåka till Karlskrona med dem, vilket jag gjorde ett par gånger när jag bodde i Borlänge.
Utförandet är inte exakt likadant men smaken är densamma.
Denna rätt är mycket simpel och krävs inte så oerhört mycket logik för att få till ett bra utförande.
Den innehåller:
- Kyckling (doh)
- Lök
- Paprika
- Svamp
- Grädde/matlagningsgrädde/mjölk - Vad du anser passa dig bäst
- Kycklingfond
- Ost
- Vitlök
- Dijonsenap
Utförande: (Mitt utförande, du får göra som du vill)
- Stek kycklingen häftigt så den får yta på båda sidor och sänk därefter temperaturen och tillsätt lök.
- När löken fått upp värmen tillsätt kycklingfond typ 1dl vätska(½ tärning)
- Tillsätt svamp och paprika, låt vara en kort stund

I förväg blanda ihop Grädde/matlagningsgrädde/mjölk med dijonsenap, vitlök och riven ost
- Tillsätt sedan denna blandning ungefär när den tillsatta fonden nästan har kokat bort
- Gegga ihop detta och låt stå på svag värme så det gottar ihop sig.

- Jag tillsätter salt efter varje ny grej jag slänger in i pannen så blir det bra
- Glöm inte svartpepparn bara
Servera med Ris, pasta, potatis - vad du nu gillar. Jag körde med Jasminris kokt med kycklingfond(enda rätta)
Som sagt, ingen större raketforskning detta inte och smakerna fungerar grymt bra ihop, snåla inte på dijonen.

// Erik
Utförandet är inte exakt likadant men smaken är densamma.
Denna rätt är mycket simpel och krävs inte så oerhört mycket logik för att få till ett bra utförande.
Den innehåller:
- Kyckling (doh)
- Lök
- Paprika
- Svamp
- Grädde/matlagningsgrädde/mjölk - Vad du anser passa dig bäst
- Kycklingfond
- Ost
- Vitlök
- Dijonsenap
Utförande: (Mitt utförande, du får göra som du vill)
- Stek kycklingen häftigt så den får yta på båda sidor och sänk därefter temperaturen och tillsätt lök.
- När löken fått upp värmen tillsätt kycklingfond typ 1dl vätska(½ tärning)
- Tillsätt svamp och paprika, låt vara en kort stund

I förväg blanda ihop Grädde/matlagningsgrädde/mjölk med dijonsenap, vitlök och riven ost
- Tillsätt sedan denna blandning ungefär när den tillsatta fonden nästan har kokat bort
- Gegga ihop detta och låt stå på svag värme så det gottar ihop sig.

- Jag tillsätter salt efter varje ny grej jag slänger in i pannen så blir det bra
- Glöm inte svartpepparn bara
Servera med Ris, pasta, potatis - vad du nu gillar. Jag körde med Jasminris kokt med kycklingfond(enda rätta)
Som sagt, ingen större raketforskning detta inte och smakerna fungerar grymt bra ihop, snåla inte på dijonen.

// Erik
Kommentarer
Trackback