Dagens måltid: Fylld biff, klyftpotatis med underbar lök&svampsås

Enklare blir det egentligen inte, känns skönt att något som är så löjligt gott kan vara så enkelt att göra.
Det enda negativa är att det blir lite mer disk än vanligt men det är det värt.

Klyftpotatis 175grader i 45min ungefär så blir dem som jag vill ha dem, man kan bränna på med grillen sista 5 och höja tempen lite för att få dem lite krispigare.
Olja, flingsalt och en tocuh svartpeppar.

Lök&Svamp finhackat + liten vitlök fräser man ihop och tillsätter efter en stund mjöl(lika mycket som smör) och låt det gona ihop sig ett par sekunder. Slö över varm mjölk och kalvfond - rör om mycket i början då det är varmt, sänk värmen och kela med den då och då under 20-25min. Jag tillsatte rejält med torkad Karl-Johan svamp då den har en mustig och lite grövre svamp karaktär + salt & peppar. Sist tillsatte jag lite steksky från min biff.(såsen är alltså gjord som en vanlig bechamel, mit ein twist)

Biffen - 2 delar, tryck ut, lägg på ost och lägg lock över. Tryck ihop och bearbeta en snygg biff. Steks på hög värme i gjutjärn snabbt så den fortfarande har ett fint rosa inre med lite halvsmält ost, låt vila.

Klart


Kött - Sås - Potatis, Svenskare blir det inte.
Imorgon nalkas helgen och många nya roliga saker kommer redovisas :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0