Blåmögel & Kantarellpasta med stekt kyckling

Detta är ett väldigt enkelt och supergott recept jag själv trollade fram lite när man svingade med kryddburkarna här hemma. Den mustiga smaken från svamp och lök gifter sig grymt bra med sältan från blåmögelosten och allt fungerar i en utmärkt harmoni!

Från köket
- Kyckling
- Lök
- Svamp(valfri egentligen)
- Blåmögelost(jag använde Green Light 17% och Gorgonzola)
- Matlagningsgrädde & Mjölk
- Kycklingfond
- Salt, Peppar och torkad Trattkantarell
- Pasta

-Börja med att fräsa lök och svamp med salt tills vätskan försvunnit och häll sedan av det i en skål.
-Stek på kycklingen och häll över löken och svampen när du vänder kycklingbitarna första gången.
-Låt vara en stund och häll sedan på kycklingfonden tillsammans med en skvätt av pastavattnet som i sin tur bidrar med att allt kommer kleta ihop desto bättre!
- Häll över pastan över kycklingen och krydda den med grova mängder torkad svamp, smula över mögelosten, blanda runt och häll över mejeriprodukterna, rekommenderar 50/50 annars blir det för kletigt(ja det kan faktiskt vara för kletigt)
Låt pastan suga upp alla underbara smaker!

Servera!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0