Rydbergs Leverpastej - krämig leverdröm

Godaste leverpastejen 08 måste ju verkligen betyda något speciellt.
Veckans provpastej blev Rydbergs Gottfrids Leverpastej som graciöst säljs i princip i alla butiker runt om i landet.
Med sina 160g förpackningar antar jag att de är lite "finare" än sina rivaler som säljs i 200-250g förpackningar samt att Rydbergs är några kr dyrare per kg.


Rydbergs är verkligen inte blyga eller snåla när det kommer till innehållsförtäckningen och bommar ut med sina hela 41% lever i kombination med någon hemlig % mängd fett fläsk.
Detta gör att de åker direkt till toppen när det kommer till med levermängd i pastejerna vilket självklart uppskattas. Även lite av en tungviktare med sina 290kcal/100g.
Denna pastej innehåller heller inte vatten utan mjölk och mjölkprotein så man kan säga att man betalar för vad man får, alltså inget vatten som drygar ut produkten.
Denna produkt innehåller dock socker och 2 E-nummer.


Pastejen är härligt svinrosa med en liten söt kant av brunaktighet av bakningen. Pastejen doftar ganska skarpt av lever och lök vilket jag upplever mycket positivt.
Denna leverpastej är oerhört krämig och smeker både gom och sinne medan den äts. Den smakar väldigt mycket lever i början men ingen skarp smak utan väldigt angenäm och trevlig med en antydan av kryddor och lök.
Mot slutet får man lite sötma av sockret vilket vissa uppskattar och andra inte, jag är en av dem som inte vill ha för söta pastejer, så det var på snoken att denna var för söt, men den klarade sig.

Resultat:
Konsistens: 4½/5 mycket krämig och härlig, vore dock trevligt med någon inbyggd kontrast så slipper man använda gurka som tugget.
Smak: 4½/5 mycket bra lever och löksmak med en gnutta sötma på slutet. Saknade dock något.
Betyg: 9/10 Biff-Rydbergare, mycket bra pastej som verkligen uppskattas och kommer utan tvekan att köpas igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0