Dagens måltid: Skinkbiffar med svamp och gorgonzola

Något som var lite nytt för mig när jag flyttade hit till Kristianstad är att det finns skinkfärs att köpa i butiken, hade faktiskt aldrig sett det förrut så det var lite roligt. Det är alltså en mager fläskfärs med en fetthalt runt 10% som den vanliga nötfärsen.
Det tråkiga med fläsk är att det smakar inte så underbart och mycket som nöt gör så man måste verkligen biffa till färsen för att man skall få ut något av den, jämnfört med nötfärs som är underbar endast med salt och en mediumrare mitt.
Då jag måste erkänna att jag är relativt kass på att kunna kombinera lite olika kryddor för att få fram något riktigt brutalt bra och jag hatar att följa recept så måste man prova sig fram.

Dagens biffar:
- Skinkfärs
- Riven lök
- Finhackad vitlök
- Hackad gorgonzola
- Skvätt matlagningsgrädde
- Finhackad svamp
- Salt & Svartpeppar och torkad Karl-Johan för lite mustighet
- Toppade med riven prästost

Paprikaris
- Jasmin eller Risottoris
- Finhackad lök
- Mycket finhackad paprika
- ½msk Kalv & Kycklingfond (Touch of Taste)
- Salt & Svartpeppar

- Riset gör man på samma sätt som en risotto eller pilaffris. Fräs lök, paprika och riset i olja tills majoriteten av riskornen är riktigt kritvita(släpper stärkelsen), slå sedan över buljongen och rör varsamt om ganska mycket i början för att sedan gulla med den då och då, men ändå ganska ofta.
Tillsätt mer vatten/buljong allt eftersom det kokar av.
- Biffarna steks och toppas med ost och sen slog jag i en skvätt matlagningsgrädde/mjölk för att få upp alla gosaker(skvätten kom efter bilden) :-]Biffarna var helt ok, kunde haft lite mer gorgonzola i sig samt även lite mer salt, men det är en smaksak, jag är en saltoman och salter gärna ibland även det översaltade.
Riset var grymt gott och den röda paprikan är verkligen guld i matlagning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0